Undersøgelse af det sorte marked for online spil i Danmark

København, 11. marts 2015

Siden åbningen af en nye spillemarked for væddemål og online kasino i 2012, har der været diskussion om størrelsen af det sorte marked for online spil i Danmark. 


Spillemyndigheden og H2 Gambling Capital har offentliggjort meget forskellige estimater af, hvor meget danskerne spiller på spilselskaber uden dansk licens (det sorte marked), og det var derfor nødvendigt, at DOGA foretog en undersøgelse af den reelle størrelse af det sorte marked.

MyResearch gennemførte på vegne af DOGA en undersøgelse i løbet af januar 2015. Der blev foretaget 4.637 online interviews blandt personer 18-65 år bosiddende i Danmark (udgør 3,5 mio. personer). Heraf spillede 1.095 online sportsvæddemål.


Resultaterne af undersøgelsen kan opsummeres således:

  • 1 ud af 4 spiller online sportsvæddemål.
  • 8 % har spillet online sportsvæddemål hos udbydere uden dansk licens.
  • Yngre samt personer med høje månedlige spillebeløb spiller i højere grad sportsvæddemål hos udbydere uden dansk licens.
  • Det gennemsnitlige månedlige spillebeløb for personer, der spiller via udbydere uden dansk licens, er 3,7 gange højere end blandt personer, der spiller via udbydere med dansk licens. 
  • 17 % af det samlede spillebeløb anvendes hos udbydere uden dansk licens.
  • Det gennemsnitlige største pengebeløb den seneste måned for personer, der spiller via udbyder uden dansk licens, er 3,7 gange højere end blandt personer, der spiller via udbydere med dansk licens.
  • 4 ud af 10 ved ikke, at det i Danmark kun er virksomheder med dansk licens, der må udbyde og markedsføre sportsvæddemål. Færre kvinder, yngre samt personer anvender udbydere uden licens, kender til lovgivningen.

Se hele undersøgelsen her

Morten Rønde, direktør for DOGA, udtaler om resultaterne i undersøgelsen:

”Undersøgelsen viser, hvad vi allerede havde mistanke om: At antallet af dansker, der spiller hos "sorte" udbydere er lille, men at de spillere, som spiller hos de sorte udbydere, spiller for store pengebeløb.

Alle taber, når der spilles hos sorte udbydere: Spillerne får ikke den beskyttelse, som dansk lovgivning og kontrol giver, mens den danske stat og de danske udbydere med dansk licens mister omsætning og skattekroner. Derfor er det meget vigtigt, at der gøres mest muligt for at forhindre  sorte spiludbydere i at udbyde spil til danskere. Hvis myndighederne ikke har de rigtige værktøjer til at beskytte de autoriserede spilselskaber mod spilselskaberne på det sorte marked, må spilloven til revision, så der kan fastsættes strammere regler."